UDTTMR a început anul cu pregătiri pentru alegeri

Varol Amet, Gelil Eserghep şi Aledin Amet (de la stanga la dreapta)

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România a început anul 2013 în forţă. Preşedintele uniunii, Gelil Eserghep, deputatul recent ales, Varol Amet, dar şi fostul deputat al UDTTMR în prezent subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Aledin Amet, au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre proiectele comunităţii pentru anul 2013.

Cu acest prilej, preşedintele Gelil Eserghep a anunţat că filiala Constanţa a uniunii îşi va desemna un nou preşedinte pe data de 26 ianuarie. În prezent, interimatul filialei este asigurat de avocat Elvis Ismail, care, încă de la alegerile de anul trecut, a deţinut şi funcţia de prim-vicepreşedinte al UDTTMR Constanţa.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, noul deputat al UDTTMR, Varol Amet, a vorbit despre proiectele sale legislative. Printre acestea, se numără susținerea mediului de afaceri prin atragerea de investitori străini, în special din lumea turcică, promovarea uceniciei la locul de muncă, mărirea indemnizației pentru creșterea copiilor. De asemenea, parlamentarul tătar a anunțat că intenționează să continue proiectele demarate de fostul deputat al uniunii, Aledin Amet, în domeniul promovării tradițiilor și culturii tătare, precum și a limbii tătare în școli.

Bugete cu 5% mai mari

Recent numit subsecretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet a participat și el în noua sa calitate la conferința de presă organizată de UDTTMR, în acest context el anunțând că este de așteptat ca, în 2013, atât bugetul Departamentului pentru Relații Interetnice, cât și cel al UDTTMR să crească cu 5% față de anul trecut.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.