Muftiatul Cultului Musulman din România, membru al Consiliului Suprem al Ligii Mondiale a Musulmanilor

Sursa foto: Facebook – Muftiatul Cultului Musulman din România

Muftiul Muurat Iusuf a participat, de curând, la Mecca (Arabia Saudită), la cea de-a 46-a reuniune a Consiliului Suprem al Ligii Mondiale a Musulmanilor. Sesiunea, care a început miercuri, 24 aprilie, și a fost prezidată de Marele Muftiu al Arabiei Saudite și de președintele Consiliului savanților seniori Sheikh Abdulaziz bin Abdullah Al-Sheikh, a reunit muftii și savanți din întreaga lume musulmană. Potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România, timp de patru zile, muftiul Muurat Iusuf a avut întrevederi cu omologi din diferite țări. De asemenea, Șeful Cultului Musulman din România s-a întâlnit și cu secretarul ligii, Mohammed Al-Issa, în timpul discuțiilor cei doi punând accent pe „problemele și situația musulmanilor din România”. De asemenea, au fost abordate subiecte legate de sprijinul pe care autoritățile române îl acordă Muftiatului și a fost apreciat respectul manifestat de poporul român față de comunitatea musulmană din România.

În cadrul reuniunii care a avut loc la Mecca, Muftiatul Cultului Musulman din România a devenit membru al Consiliului Suprem al Ligii Mondiale a Musulmanilor, organism care este cea mai înaltă autoritate din ligă și care este responsabil pentru aprobarea tuturor planurilor adoptate de Secretariatul General al Ligii. Consiliul este alcătuit din 65 de membri care reprezintă popoare și minorități musulmane.

Potrivit ultimului recensământ, în România trăiesc 58.347 de musulmani, dintre care 37.395 sunt membri ai comunităților istorice de etnici turci și tătari, iar Muftiatul Cultului Musulman din România este, potrivit Hotărârii nr. 628 din 11 iunie 2008 privind recunoașterea Statutului cultului musulman, „singura instituție de cult care îi reprezintă pe credincioșii cultului musulman din România”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.