Diplomați și oficiali turci, prezenți la iftarul organizat de Uniunea Democrată Turcă din România

Comisia de religie a Uniunii Democrate Turce din România a organizat sâmbătă, 1 aprilie, la Constanţa, o cină tradițională de iftar, specifică musulmanilor în Luna Sfântă Ramazan. La eveniment au participat, alături de reprezentanții organizației, și numeroși invitați români și străini. Astfel că, au răspuns invitației organizatorilor muftiul Cultului Musulman din România Muurat Iusuf, subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice Dincer Geafer, Ambasadorul Republicii Turcia la Bucureşti, E.S. Özgür Kıvanç Altan, însoţit de membri ai corpului diplomatic turc acreditaţi în țara noastră, consulul general al Republicii Turcia la Constanța Emre Yurdakul, dar și dr. Oğuz Serkant Akın, directorul general actual al SELEC – Centrul Sud-Est European de Aplicare a Legii, organizație internațională de aplicare a legii care are sediul în București și reunește autoritățile polițienești și vamale din 11 state-membre din sud-estul Europei. De asemenea, au mai participat reprezentanți ai administrațiilor publice din județele Constanța și Tulcea, ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, ai unor instituţii de cultură, ai mediului academic, oameni de afaceri turci, parteneri instituţionali.

Evenimentul a fost deschis cu rugăciunea specifică cinei de iftar, urmată de mesajul transmis de prof. dr. Firdes Musledin, vicepreşedinta Comisiei de religie a Uniunii Democrate Turce din România, și mesajele ambasadorului Özgür Kıvanç Altan și subsecretarului de stat Dincer Geafer.

„Având în vedere semnificația acestei luni, Uniunea Democrată Turcă din România a derulat, ca în fiecare an, acțiuni religioase, culturale și umanitare, reușind să trezească sentimentul de unitate și atașament față de valorile religioase si culturale practicate în spațiul dobrogean în bună înțelegere cu celelalte minorități. În lumea islamică, Ramazanul reprezintă luna solidarității, a cooperării și ajutorului. Războiul din Ucraina și, mai nou, cutremurele din Turcia și Siria au arătat încă o dată cât de important este să fim solidari. Valori precum solidaritatea, toleranța, libertatea, egalitatea și respectul sunt importante pentru a trăi în societate. Aceste valori umane comune ne permit să fim uniți și să avem sentimentul apartenenței la Uniunea Europeană”, a transmis, în mesajul său, din partea organizatorilor vicepreședinta Comisiei de Religie a Uniunii Democrate Turce din România, Firdes Musledin, în aceeași notă a solidarității și respectului reciproc invocat de organizatori și-au prezentat discursurile și ambasadorul Republicii Turcia la București și subsecretarul de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.