UDTR i-a premiat pe câștigătorii concursului „Universul Copilăriei”

UDTR

UDTR

Uniunea Democrată Turcă din România i-a premiat marţi, 26 aprilie, la sediul central, din Constanţa, pe elevii care au participat la concursul „Universul Copilăriei”. Competiţia a fost lansată în luna martie de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi i-a reunit pe cei mai talentaţi elevi la desen şi compoziţie din clasele I-VIII care studiază  limba maternă turcă,  în şcolile din judeţul Constanţa.  Elevii din clasele I-IV au avut de realizat câte un desen, iar cei din clasele V-VIII o compoziţie cu tema „Universul copilăriei”. Juriul, format din profesori de limba turcă, a selecţionat 24 de desene şi 6 compoziţii care au fost premiate. Concursul a fost lansat cu prilejul Zilei Copilului în lumea turcă sărbătorită în fiecare an la data de 23 aprilie.

premii ziua copilului udtr (2)În debutul manifestării, prof. Subihan Iomer a vorbit despre semnificaţia istorică a zilei de 23 aprilie. „Ziua de 23 aprilie este un prilej de sărbătoare pentru turcii de pretutindeni deoarece în această zi, în anul 1920 s-a reunit pentru prima dată Parlamentul, consfinţind suveranitatea Turciei, iar 8 ani mai târziu, în 1928, Mustafa Kemal Ataturk a dăruit această zi copiilor, transformând-o în sărbătoare naţională, în semn de respect pentru generaţiile viitoare”, a afirmat Subihan Iomer.

Premiile au fost înmânate câştigătorilor de preşedintele UDTR, Osman Fedbi, şi de secretarul general, prof. Ervin Ibraim. La secţiunea Desene clasamentul a fost următorul: Premiul I – Mustafa Songhiul (Şc. Generală nr. 11 Dr. „C-tin Angelescu”), Premiul II – Geafar Ersin (Şcoala Gimnazială nr. 1, Valu lui Traian) şi Premiul III – Gafar Idris (Şc. Nr. 30 „Gh. Ţiţeica”). La secţiunea Compoziţie, pe locul I s-a clasat Husein Nur (Şc. Nr. 30 „Gh. Ţiţeica”), locul II – Calila Ipek (Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân”) şi locul III – Mustafa Selin  (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”). Au mai fost acordate 21 de menţiuni la secţiunea Desen şi 3 menţiuni la secţiunea Compoziţie.

UDTR

La festivitatea de premiere au participat inspectorul de specialitate din MENCS, prof. Vildan Bormambet, şi inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Constanţa, prof. Anefi Icbal. Evenimentul a fost organizat de Comisia de învăţământ a UDTR.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.