Sărbătoare în rândul comunității musulmane

Moscheea Esmahan SultanMarți, 22 decembrie este sărbătoare în rândul comunității musulmane din România. Este Mevlid Kandili sau Noaptea Nașterii Profetului Muhammed. Sărbătorită în a 12-a noapte din Luna Rebiul Evvel a Calendarului Islamic, Nevlid Kandili este prima dintre cele cinci nopți luminate pentru musulmani.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Muftiatul Cultului Musulman din România, sărbătoarea va fi marcată marți, 22 decembrie, prin slujbe religioase care se vor oficia în toate lăcașurile de cult. În municipiul Constanța, începând cu ora 14,17, la Geamia Hunchiar va fi organizat un serviciu religios public.

„Cu acest prilej, urez tuturor musulmanilor din România o Noapte a Nașterii Profetului Muhammed (PbuH) Binecuvântată, Mevlid Kandiliniz Mübarek Olsun, Mewîlt Qandîlînîz Qayîrlî Bolsîn, rememorând totodată Sura Al-Ahzab ,Versetul 21 din Coranul Cel Sfânt care, referindu-se la Profet, amintește: Ați avut voi în Trimisul lui Allah o pildã frumoasã, pentru cel care nãdãjduiește în Allah și în Ziua de Apoi și Îl pomenește pe Allah mereu!”, a transmis Muftiul Muurat Iusuf, prin intermediul comunicatului de presă.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.