Programul manifestărilor prilejuite de „Sărbătoarea Etniei Tătare din România”

13 dec 2014 (66)Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România vă invită la acest sfârșit de săptămână la manifestările dedicate Sărbătorii Etniei Tătare din România. Manifestările vor cuprinde un spectacol artistic susținut de ansamblurile și soliștii Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, spectacol care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanța, și simpozionul „Din istoria tătarilor”, eveniment organizat în colaborare cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța. Vor conferenția Dr. Natalia KROLIKOWSKA (Universitatea din Varșovia – Polonia) și Prof. Dr. Adas JAKUBAUSKAS (Vilnius – Lituania). În cadrul simpozionului va avea loc și festivitatea de premiere a concursului de eseuri „Tătarii dobrogeni: Istorie, Tradiții și Civilizație” – ediția a III-a.

De asemenea, în cadrul manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Etniei Tătare din România se va înmâna și titlul „Tătar de onoare”.

Începând din anul 2006, ziua de 13 Decembrie a fost declarată oficial, printr-o lege adoptată de Parlamentul României, „Sărbătoarea Etniei Tătare din România”.

Evenimentele organizate anul acesta cu prilejul Sărbătorii Etniei Tătare sunt organizate în parteneriat cu Ministerul Culturii.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.