Omar face progrese cu ajutorul tinerilor tătari

Omar alături de Nida și Evren

1.500 de lei, 50 de euro și 20 de dolari s-au strâns în urna care a fost amplasată până de curând, la sediul central al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România. Banii au ajuns deja, la sfârșitul săptămânii trecute, la destinatar. Este vorba despre Omar Mustafa, băiețelul cu oase de sticlă, așa cum este el cunoscut atât printre cadrele medicale, cât și în comunitate.

Banii i-au fost înmânați lui Omar și bunicii sale de către doi tineri tătari, Nida Ablez și Evren Omer. Aceasta nu este prima mână de ajutor pe care tinerii tătari i-o întind micuțului aflat în suferință. Ei i-au mai oferit sprijin și în mai, anul trecut, atunci când Omar stătea nemișcat de teama de a nu mai suferi vreo fractură. La vremea respectivă, ne-a fost teamă să îi strângem mâna micuțului luptător. Acum, însă, grație tratamentului, Omar se poate deplasa singur, chiar dacă doar târâș pentru moment. Se mișcă singur prin casă și chiar poate chema singur liftul atunci când bunica lui îl duce la școală. El luptă în continuare cu boala și speră ca ziua în care va merge pe picioarele sale să vină cât mai curând. Până atunci se încăpățânează să înfrunte boala și să meargă la școală asemenea unui copil normal. Este clasa a V-a, are 11 ani și multe vise și speranțe care sunt legate de alte și alte tratamente și intervenții chirugicale care se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Cei care vor să-l ajute în continuare pe Omar o pot face donând o sumă cât de mică în contul deschis la Banca Transilvania, sucursala Constanţa, Agenţia Tomis Nord, pe numele bunicii lui Omar – Mustafa Neurie: Cod IBAN RO10BTRL01401201J30634XX.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.