Expoziție de țesături vechi organizată de Comisia de Femei a UDTR

Comisia de femei a Uniunii Democrate Turce din România a organizat la sfârșitul săptămânii trecute tradiționala expoziție de țesături turcești. „Toate aparțin colecțiilor proprii. Sunt o adevărată bogăție pentru noi. Le avem de la mamele noastre, de la bunice, de la străbunice. Sunt lucrate manual, unele cu fir aurit, cu fir argintat, altele sunt modele unice. An de an ne-am făcut un obicei din a le scoate din lăzile de zestre și să le expunem în cadrul unei expoziții tematice pentru a le prezenta și celor mai tinere membre ale comunității noastre”, a declarat Melek Amet, președinta Comisiei de Femei a UDTTMR.

Așa cum ne-a mai spus interlocutoarea noastră, anul acesta s-a pus accent pe împletituri, ele revenind în moda zilelor noastre, astfel că la expoziția de săptămâna trecută au fost prezentate și modele de împletituri vechi care pot fi purtate și astăzi.

„Le invităm pe toate membrele comunității noastre să-și îndrepte atenția și spre tradiții. Oricât de agitată ar fi viața de zi cu zi, nu trebuie să uităm de tradițiile noastre și mai ales nu trebuie să uităm să le promovăm. Acesta este și scopul acțiunii noastre de astăzi”, a adăugat și vicepreședita Comisiei de Femei a UDTR, Durie Accoium.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.