Cursul „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”, un nou proiect derulat de UDTR și Facultatea de Istorie și Științe Politice (formular de înscriere)

Uniunea Democrată Turcă din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” anunță lansarea unui nou proiect în domeniul educațional, proiect derulat în baza unui parteneriat între cele două instituții. Este vorba despre cursul facultativ „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”, curs care se va desfășura pe parcursul anului universitar 2017 – 2018 și va fi predat de Metin Omer, doctorand la Universitatea „Hacettepe” din Ankara.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Biroul de presă al UDTR, cursul se adresează atât studenților și masteranzilor, cât și celor din afara mediului academic, indiferent de vârstă și pregătire.

Proiectul are ca scop pe de o parte să contribuie la conștientizarea locului și rolului comunității turce în viața socială, culturală și politică a României, încă de la stabilirea etnicilor turci pe aceste meleaguri, iar pe de altă parte să promoveze valorile identitare al turcilor în rândul populației majoritare.

Înscrierile se pot face până joi, 16 noiembrie 2017, prin completarea unui formular – tip care se găsește la secretariatul Facultății de Istorie și Științe Politice, la sediul Uniunii Democrate Turce din România (str. Crișanei nr. 44) sau pe pagina oficială de Facebook a UDTR, urmând ca data la care va avea loc deschiderea oficială a cursului să fie anunțată ulterior.

„Este un proiect nou al uniunii, un proiect în care credem foarte mult, având în vedere parteneriatul cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”. Pe lângă activitățile culturale pe care Uniunea Democrată Turcă din România le desfășoară, iată că acum ne îmbogățim seria evenimentelor cu acest curs săptămânal menit a ne pune în valoare și în mediul academic. Cursul, care se va desfășura în limba română, va permite tuturor celor interesați de istoria noastră, indiferent de etnie, vârstă sau pregătire, să ne cunoască mai bine și prin prisma evenimentelor istorice. De asemenea, acest curs este deosebit de important și pentru comunitatea noastră, care are, astfel, posibilitatea să deslușească tainele propriei istorii în cadrul unor cursuri organizate și de specialitate”, a declarat președintele UDTR, Fedbi Osman.

„Suntem încântați că, în baza parteneriatului cu Uniunea Democrată Turcă din România, putem să le oferim studenților și masteranzilor noștri șansa de a cunoaște mai multe despre comunitatea turcă prin intermediul cursului „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”. Este un proiect pe care ni-l doream de mai multă vreme, iar acum îl punem în practică grație răspunsului afirmativ pe care l-am primit de la reprezentanții uniunii, odată ce am lansat propunerea organizării acestui curs. Comunitatea turcă este una deosebit de importantă mai ales aici, în Dobrogea, iar pentru a contribui la păstrarea climatului de bună conviețuire interetnică este nevoie să prevenim posibile blocaje comunicaționale generate de apartenența la culturi diferite. În acest spațiu multicultural dobrogean, astfel de cursuri consider că sunt binevenite, ele contribuind la o percepție obiectivă a comunităților etnice. Vă aștepătm pe toți la curs pentru a descoperi împreună Istoria și civilizația turcilor dobrogeni”, a declarat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.