Botez musulman, la UDTTMR Medgidia

Ender (3 ani), Geaner (5 ani), Edvin (5 ani) și Irfan (12 ani) au, începând de vineri, 14 septembrie, alături de părinții naturali și părinți spirituali. Ei au fost botezați după tradiția musulmană de Vildan și Birol Duagi, o familie din Medgidia, care de mult timp nutrea această dorință.

După operație, cei patru micuți musulmani au fost sărbătoriți vineri, 14 septembrie, la sediul filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, nu înainte însă de slujba tradițională. A urmat apoi masa cu specific tătăresc și plimbarea prin oraș pentru micuții abia botezați.

„A fost o dorință mai veche a noastră, în special a soțului meu. Am fost alături de copii și de familiile lor la spital pe parcursul efectuării intervenției chirurgicale și am suportat toate cheltuielile. Ar fi trebuit să botezăm astăzi 10 copii, dar nu au ajuns toți, mulți dintre ei fiind din alte localități din județ. Vom continua, însă, în viitor, să mai botezăm și alți copii din familii care au nevoie de ajutor”, ne-a declarat Vildan Duagi.

La evenimentul de la Medgidia a participat și președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, care i-a felicitat pe toți cei care au fost implicați în această acțiune și i-a încurajat și pe alți membri ai comunității să procedeze întocmai familiei Duagi Birol și Vildan.

 

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.