Anul Noul Chinezesc vine şi la Constanţa

Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, alături de studenții de la „Confucius”

Comunitatea chineză din Constanţa întâmpină Noul An la 23 ianuarie. Conform declaraţiilor Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, Anul Nou chinezesc se stabileşte în funcţie de calendarul agricol şi marchează începutul primăverii. Este cea mai mare sărbătoare tradiţională din China, veche de 4000 de ani, prilej cu care familia se reuneşte în jurul unei mese îmbelşugate de unde nu lipsesc colţunaşii, carnea de porc şi peştele care se pronunţă în chineză ca şi cuvântul „belşug”. De la masa tradiţională nu lipsesc nici băuturile alcoolice, în ultima perioadă vinul roşu fiind în topul preferinţelor chinezilor deorece culoarea roşie simbolizează fericirea.

În ajunul Anului Nou Chinezesc consulul general al Chinei la Constanţa, Su Yanwen, a oferit un cocteil studenţilor clasei „Confucius” din cadrul Universităţii „Ovidius”. Pentru profesorul chinez Wang Xiaoqiang de la clasa „Confucius” este primul an în care sărbătoreşte Anul Nou departe de casă şi de familie, dar va fi alături de compatrioţii săi din Constanţa marcând împreună  trecerea dintre ani.

Cu prilejul  Sărbătorii Primăverii şi a Anului Nou Chinezesc Tradiţional, consulul general Su Yanwen urează tuturor compatrioţilor chinezi din România şi poporului român, „multă sănătate, fericire în familie şi împlinirea tuturor dorinţelor frumoase! Pace în lume!”

Anul chinezesc care începe pe 23 ianuarie 2012 se încheie pe 9 februarie 2013 și corespunde anului Dragonului de Apă.

Citeste si...

Un raspuns

  1. Chan says:

    Felicitari pentru articol. Noi iubim poporul roman care este prieten cu poporul chinez. Cu prilejul Sărbătorii Primăverii şi a Anului Nou Chinezesc urez mult succes jurnalistilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.