Alfabetul Conviețuirii, ediție dedicată Zilei Internaționale a Toleranței

alfabetul convietuiriiUniunea Elenă din România și Departamentul pentru Relații Interetnice organizează, în perioada 13 – 15 noiembrie, la București, cea de-a III-a ediție a proiectului „Alfabetul Conviețuirii”, manifestare dedicată anul acesta Zilei Internaționale a Toleranței.

Evenimentul, care își propune să reunească reprezentanți ai cât mai multor organizații ale comunităților etnice din România, se va desfășura pe două secțiuni. Vineri, 13 noiembrie, la sediul Uniunii Elene din România va avea loc seminarul cu tema „Organizațiile minorităților naționale din România în contextul toleranței – condiție esențială a multiculturalismului și dezvoltării durabile”, urmând ca sâmbătă, 14 noiembrie, să aibă loc spectacolele susținute de artiștii comunităților etnice.

An de an, la data de 16 noiembrie este marcată Ziua Internațională a Toleranței. Declarația principiilor toleranței a fost enunțată la Paris în anul 1986, în cadrul întrunirii reprezentanților UNESCO și ea definește acest termen ca fiind  respectul, acceptarea și aprecierea bogăției și diversității culturilor, felurilor de expresie / manierelor de exprimare a calității de ființe umane.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.