Misiunea diplomatică turcă de la Constanța își va deschide porțile pentru studenții constănțeni

a fi diplomat consul turcia 9 mai 2016 (1)Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalișkan, a susținut o prelegere în cadrul căreia le-a vorbit studenților de la Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” despre ce înseamnă să fii diplomat. Cu acest prilej, s-a lansat și ideea unui nou proiect, acela de a organiza periodic „Zilele porților deschise” la misiunea diplomatică turcă din Constanța, proiect dedicat, de asemenea, studenților.

Luni, 9 mai, la Sala Senatului a Universității „Ovidius” din Constanța studenții și cadrele universitare din cadrul Facultății de Istorie și Științe Politice au asistat la prelegerea cu tema „A fi diplomat”, susținută de Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Ali Bozçalișkan. Potrivit unui comunicat de presă transmis de Facultatea de Istorie și Științe Politice, evenimentul se înscrie într-un proiect mai amplu de îmbunătățire a activităților practice și deprinderilor specifice ale studenților de la specializările Relații Internaționale și studii europene, Istorie și Științe Politice. Cu acest scop, conducerea instituției de învățământ superior de la malul Mării Negre a inițiat o serie de întâlniri între studenți și cadrele universitare, pe de o parte, și specialiști ai mediilor de interes, în special cele diplomatice și de politică externă, de cealaltă parte.

a fi diplomat consul turcia 9 mai 2016 (4)Prelegerea, completată de un dialog deschis între auditoriu și diplomatul turc, „a vizat experiența profesională a diplomatului, constrângerile și beneficiile vieții de diplomat, modalități și repere specifice de construire a unei cariere diplomatice, relațiile bilaterale româno-turce”, se mai arată în comunicat.

Cu acest prilej, organizatorii evenimentului care a avut loc la începutul acestei săptămâni au anunțat și punerea în aplicare a unui nou proiect menit a consolida relația de parteneriat dintre Facultatea de Istorie și Științe Politice și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța. Este vorba despre organizarea periodică a „Zilelor Porților Deschise” la misiunea diplomatică turcă pentru studenții facultății. „Personalul abilitat al Consulatului General al Republicii Turcia va organiza întâlniri, la sediul misiunii, și vor pune la dispoziția studenților informații de ordin general privind relațiile dintre România și Turcia, rolul și misiunea Consulatului General la Constanța și în Dobrogea, schimburi de lucrări pe domenii de interes specific: istorie, istoria relațiilor internaționale, politologie, analize de politică externă”.

Proiectul derulat luni, 9 mai, și inițiat de Facultatea de Istorie și Științe Politice va continua cu invitarea altor diplomați de carieră acreditați la Constanța.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.