Membrii Comisiei de cultură a APCE, în vizită la Constanța (galerie foto)

Membrii Comisiei pentru cultură, știință, educație și mass-media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei s-au aflat miercuri, 30 mai, în județul Constanța. Vizita oaspeților europeni a început la prefectură, acolo unde au fost primiți de subprefectul Aidun Curt – Mola, dar și de reprezentanți ai comunităților tătară, turcă, a rușilor-lipoveni, romă, greacă, armeană și armână.

Delegația a fost condusă de baronesa Diana Eccles și de vicepreședintele Comisiei, Maria Stavrositu, care a ținut ca în programul oaspeților în România să se regăsească și această vizită în municipiul reședință de județ de la malul Mării Negre.

La Constanța, membrii Comisiei pentru cultură, știință, educație și mass-media a APCE au cunoscut România prin prisma multiculturalității și a toleranței etnice și religioase, specifice ținutului dobrogean, aspecte punctate, de altfel, și în discursurile subprefectului Aidun Curt-Mola și deputatei Maria Stavrositu. La aceeași masă, oaspeții au degustat din bucate tradiționale specifice diferitelor etnii, iar sub același acoperiș au putut admira frumusețea diferitelor costume tradiționale. Oaspeții nu au ratat ocazia să se fotografieze cu reprezentanții comunităților etnice prezenți la eveniment.

De la prefectură, delegația a plecat spre Universitatea „Ovidius”, unde a avut loc o întâlnire interesantă, dinamică și interactivă între gazde și oaspeți.

Vizita oficială a Comisiei pentru cultură, ştiinţă, educaţie şi mass-media a APCE a început miercuri, 29 mai, și s-a înscris în seria acțiunilor dedicate promovării demersurilor de diplomație parlamentară multilaterală. Scopul final al unor acțiuni precum cea care se desfășoară în aceste zile la București este acela de a promova cultura, educația, mass-media și știința în contextul dialogului intercultural la nivel european.

La întâlnire au participat şi Consulul General a Republicii Turcia la Constanţa, Füsun Aramaz, Consulul General al Federaţiei Ruse la Constanţa, Mikhail Reva, Consulul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, dar și deputatul UDTTMR, Aledin Amet.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.