Liderii UDTR şi ai UDTTMR, oaspeţi ai Consulului General al Republicii Populare Chineze la Constanţa

vizita consul chinaConsulul general al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, şi soţia sa, Zhen Shuqin, au oferit miercuri, 27 februarie, un dineu în onoarea liderilor Uniunii Democrate Turce din România şi ai Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România, precum şi a Muftiului Cultului Musulman din România. La dineu a participat şi Subprefectul Judeţului Constanţa, Iucsel Selamet, la prima întâlnire oficială de la numirea sa în funcţie, dar şi fostul subprefect Aidun Curt-Mola, actualmente consilier superior în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice.

În cadrul discuţiilor a fost subliniată importanţa intensificării relaţiilor româno -chineze la nivel economic, dar şi continuarea dialogului cu liderii comunităţii musulmane din China, început în luna octombrie, de o delegaţie condusă de muftiul Muurat Iusuf. În acest sens, Muftiatul Cultului Musulman din România va invita o delegaţie din partea Asociaţiei Islamice din China să efectueze o vizită oficială în România, înainte de postul din luna Ramazan.

În cadrul dineului, oaspeţii consulului general Su Yanwen au avut posibilitate să deguste din preparatele culinare tradiţionale chinezeşti din care nu au lipsit peştele şi fructele de mare. Alături de subprefectul Iucsel Selamet şi muftiul Muurat Iusuf au răspuns invitaţiei oficialului chinez, preşedintele UDTR şi cel al UDTTMR, Osman Fedbi, respectiv Gelil Eserghep, secretarul general al UDTR, prof. Ervin Ibraim, Aidun Curt-Mola, consilier superior în cadrul DRI şi directorul Colegiului „Kemal Ataturk” din Medgidia, prof. Accan Mologani.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.