Liderii UDTR s-au întâlnit cu președintele Asociației Internaționale pentru Dezvoltare și Cooperare, Musa Serdar Çelebi

sari saltukLa începutul acestei săptămâni, Uniunea Democrată Turcă din România a fost gazda unei întâlniri cu președintele Asociației Internaționale pentru Dezvoltare și Cooperare, Musa Serdar Çelebi.

Întrevederea s-a desfăşurat în prezenţa Consulului General al Republicii Turcia la Constanţa, Ali Bozçalışkan, a directorului Centrului Cultural „Yunus Emre” din Constanţa, Ali Oğuzhan Yuksel, a reprezentanţilor Muftiatului Cultului Musulman din România şi ai TIAD Dobrogea. Discuţiile s-au axat în principal pe realizarea unor proiecte în parteneriat printre acestea numărându-se Festivalul Sari Saltuk preconizat a se desfăşura în luna septembrie a acestui an.

În cadrul festivalului va fi lansată o carte dedicată lui Sarı Saltuk, figură legendară care a răspândit religia Islamică în Balcani şi va fi organizat un pelerinaj la mormântul acestuia de la Babadag, precum şi la cel al lui  Koyun Baba. Se preconizează ca până la festival să se realizeze o cale de acces la mormântul lui Koyun Baba cu sprijinul TIKA. Programul festivalului va include şi o serie de spectacole folclorice la care vor participa artişti din România şi din Turcia.

Din partea UDTR, la întâlnire au participat președintele Fedbi Osman și secretarul general Ervin Ibraim, precum și preşedintele comisiei de cultură Serin Turkoğlu, şi vicepreşedintele aceleiaşi comisii, Melek Osman, care vor coordona proiectul din partea UDTR.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.