Imaginea României promovată de fostul Consul General al Chinei la Constanţa, Su Yanwen, în ţara sa

Fostul Consul General al Republicii Populare Chineze la Constanţa, Su Yanwen, continuă să promoveze imaginea ţării noastre şi la un an după ce a părăsit România. De curând, diplomatul chinez a vernisat expoziţia de fotografie „Dragostea pentru Dunăre, visând la Tulcea”, găzduită de municipiul Suzhou, oraş înfrăţit cu Tulcea din anul 1995. Conform declaraţiei fostului consul Su Yanwen, „expoziţia este structurată în trei părţi, una care aduce în prim plan cadrul natural al României (Dunărea şi Delta acesteia), a doua care prezintă locuitorii acestei zone a României şi cea de-a treia având ca subiect relaţiile bilaterale dintre Tulcea şi Suzhou. Fotografiile reprezintă povestea în imagini a anilor petrecuţi împreună cu soţia, Zhen Shuqin, fost consilier diplomatic, pe meleagurile dobrogene”.

La vernisajul expoziţiei a participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, aflat în China, cu prilejul conferirii titlului de cetăţean de onoare al Suzhou, dar şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale din oraşul înfrăţit cu Tulcea.

Cei doi diplomaţi chinezi pasionaţi de fotografie nu sunt la primul vernisaj. Ei au mai expus în România în cei 20 de ani de mandat ai Consului General Su Yanwen în oraşele: Constanţa, Mangalia, Medgidia, Techirghiol şi Tulcea. Imediat după pensionare, în anul 2016, au organizat la sediul Institutului Cultural de la Beijing, cu prilejul Zilei Naţionale a României, expoziţia intitulată sugestiv „Frumoasa Românie”, iar în aprilie – mai 2017 expoziţia „Intrarea în România şi în Republica Moldova” la Universitatea de Limbi Străine din Beijing, unde, de altfel, au absolvit facultatea în 1982. Expoziţia inaugurată la Suzhou la 20 septembrie va fi deschisă publicului toată luna octombrie.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.