Diplome pentru participanții la prelegerile dedicate istoriei turcilor și tătarilor

Prelegerile dedicate istoriei turcilor și tătarilor din Dobrogea s-au încheiat joi, 6 iunie, urmând a se relua în toamnă, odată cu începerea noului an universitar.

Joi, 6 iunie, la Catedra de Istorie Turcă și Tătară amenajată cu sprijinul TIKA în incinta Campusului Universității „Ovidius”, a avut loc festivitatea de închidere a seriei de prelegeri dedicate Istoriei și civilizației tătarilor și Istoriei și civilizației turcilor dobrogeni, organizate pe parcursul anului universitar 2018 – 2019 și susținute de Dr. Metin Omer, cercetător științific III la Institutul de Știință, Cultură și Spiritualitate „Ovidius” din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Cele două prelegeri au fost dedicate deopotrivă membrilor celor două comunități, dar și tuturor celor care sunt interesați de istoria și cultura turcilor și tătarilor. „Istoria și civilizația tătarilor” și „Istoria și civilizația turcilor dobrogeni” sunt două proiecte derulate de către Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, începând din anul 2014, respectiv Uniunea Democrată Turcă din România, începând din anul 2017, în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Cele două prelegeri s-au încheiat odată cu sfârșitul anului universitar, în cadrul întâlnirii de joi, 6 iunie, titularul acestora, dr. Metin Omer, înmânându-le celor prezenți diplomele de participare. Prelegerile urmează a fi reluate în toamnă, odată cu începerea noului an universitar, vacanța de vară fiind un bun prilej pentru cei interesați să aprofundeze cele două teme istorice să facă loc în programul de anul viitor și participării la viitoarele întâlniri. Programul înscrierilor și alte detalii organizatorice vor fi făcute publice în timp util.

Vacanță plăcută tuturor!

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.