Ansambluri din șapte țări se vor reuni la Constanța, în cadrul festivalului organizat de UDTTMR

Conferinta de presa UDTTMR festivalPeste doar câteva zile, Constanța va străluci din nou grație bogăției și frumuseții specifice muzicii, dansului și portului popular turco – tătar. Aproximativ 1.000 de persoane vor participa vineri, 2 septembrie, începând cu ora 11,00, la o paradă tradițională care va porni de pe Bd. Al. Lăpușneanu (din dreptul City Mall) și va ajunge până în stațiunea Mamaia, pe terasa Radio Constanța și care va deschide oficial cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional al Dansului, Cântecului și Portului Popular Turco – Tătar, manifestare organizată de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România. „Va fi o explozie de culoare pe străzile Constanței”, a declarat președintele UDTTMR, Gelil Eserghep, luni, 29 august, în cadrul unei conferințe de presă. Acesta a anunțat că la această ediție a festivalului vor participa, alături de ansamblurile UDTTMR și de cel al Uniunii Democrate Turce din România, ansambluri din Turcia (Ankara și Bursa), Ucraina, Macedonia, Bulgaria, Lituania și Georgia.

Parada tradițională va fi urmată vineri de o vizită la reprezentanții administrației locale și județene constănțene, iar seara, începând cu ora 19,00, pe scena Teatrului de Vară Soveja din Constanța va avea loc prima seară de festival.

Programul festivalului va continua sâmbătă, 3 septembrie, când de la ora 16,00 va avea loc în Parcul Tăbăcăriei, în imediata apropiere a Teatrului Soveja, Turneul Campionilor la Kureș, eveniment care va marca sfârșitul sezonului de lupte tradiționale tătărești din acest an. Începând cu ora 19,00, pe scena aceluiași Teatru Soveja va avea loc seara de gală a festivalului.

Intrarea la toate manifestările din cadrul festivalului este liberă!

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.