Ansamblurile UDTR, pe scena primei ediții a Festivalului de la Demre

Ansamblurile folclorice „Fidanlar” şi „Delikanlilar” ale Uniunii Democrate Turce din România au participat în perioada 2-12 octombrie la prima ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Folcloric organizat la Demre-Finike, Turcia. Tinerii au susţinut programe de dansuri tradiţionale turceşti pe scena Amfiteatrului din Demre şi la Casa de Cultură din Finike.

Delegaţia din România, constituită din reprezentanţi ai Comisiilor de cultură şi de Tineret ale UDTR, a avut o întrevedere cu Primarul oraşului Demre, Suleyman Topçu. Edilul oraşului Demre a apreciat prestaţia ansamblurilor „Fidanlar” şi  „Delikanlilar”, precum şi eforturile UDTR de a conserva folclorul turcilor dobrogeni.

Conform declaraţiei vicepreşedintelui comisiei de cultură a UDTR, prof. Melek Osman, „pe durata  Festivalului Internaţional de Dans Folcloric  cei 35 de tineri au participat la un seminar cultural-educativ susţinut de reprezentanţii Organizaţiei de Dans Folcloric Internaţional din Republica Turcia, Salih Onsoy şi Murat Erdem care au susţinut cursuri de folclor şi au oferit detalii tehnice despre ţinuta în timpul dansului”.

La Festivalul Internaţional de Dans Folcloric de la Demre au participat ansambluri folclorice din: România, Bulgaria, Azerbaidjan, Iran şi ţara gazdă, Turcia.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.