Se anunță „un an plin, cu multe prelegeri interesante” la cursul „Istoria și civilizația tătarilor”

Sursa foto: QHA

Cursul „Istoria și civilizația tătarilor” se reia pentru al patrulea an, el urmând a se desfășura, ca și până acum, în sălile Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”. De altfel, primul curs va avea loc miercuri, 18 octombrie, începând cu ora 17,00, la sala 114, Campus, Corp A (Universitatea „Ovidius”). Sunt așteptați toți cei care s-au înscris la curs până acum, dar și cei care vor să se înscrie.

Așa cum precizează și titularul cursului, Metin Omer, „cursul este gratuit și se ține în limba română, astfel că el este accesibil tuturor celor care sunt interesați să afle principalele repere ale istoriei tătarilor, indiferent de etnie, vârstă sau pregătire. Vom avea un an plin, cu multe prelegeri interesante atât în sala de curs, cât și în mijlocul comunității!”.

Cursul „Istoria și civilizația tătarilor” figurează în planul de învățământ de la Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”, el fiind curs facultativ pentru studenții din anul II de la specializarea „Istorie”.

„Este pentru al patrulea an când ducem mai departe acest proiect important pentru comunitatea tătară. Este important atât pentru noi, membrii comunității, să ne cunoaștem originile, istoria, valorile identitare, cât și pentru populația majoritară și pentru membrii celorlalte comunități etnice care, participând la acest curs, vor avea posibilitatea să ne cunoască mai bine, să ne înțeleagă și să ne promoveze la rândul lor, grație respectului reciproc ce definește relațiile interumane din Dobrogea. Eu cred că este important să ne cunoaștem unii pe alții pentru a depăși anumite bariere comunicaționale generate de diferențele culturale sau religioase, inevitabile în această zonă, iar astfel de cursuri precum „Istoria și civilizația tătarilor” ne ajută în această eră a globalizării pe de o parte să ne păstrăm identitatea, iar pe de altă parte să asigurăm un climat de bună înțelegere în mijlocul unei societăți eterogene. Îi aștept, așadar, la curs, pe toți cei care sunt interesați de aceste coordonate ale multiculturalității. De la an la an avem noi și noi teme de interes și la fel va fi și anul acesta”, a declarat Metin Omer, titularul cursului „Istoria și civilizația tătarilor”.

Cursul a început în urmă cu patru ani și se desfășoară în baza unui protocol încheiat între Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.