Luni, 21 mai, marea confruntare pentru finaliștii concursului „Quiz Contest”

Luni, 21 mai, începând cu orele 15,00, va avea loc faza finală a concursului interșcolar în limba engleză „Quiz Contest”. Competiția, destinată elevilor de gimnaziu și ajunsă la a VI-a ediție, a început luni, 14 mai, și este organizată de Liceul Internațional de Informatică în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Anul acesta, s-au înscris în concurs 20 de școli din județul Constanța, dintre acestea, rămânând în finală Școala „Gala Galaction” Mangalia, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Școala nr. 16, Școala nr. 37 și Școala „Spectrum”. Fiecare echipă participantă la concurs a fost formată din câte trei elevi de clasa a VIII-a, coordonați de un cadru didactic.

Concursul este structurat pe 15 probe, iar întrebările au fost selectate din limba engleză, muzică, filme, matematică și jocuri logice, sport și citate, urmărind atât evaluarea nivelului de cunoştinţe la limba engleză, cât şi nivelul de atenţie, capacitățile logice, munca în echipă. Probele sunt: Dictionary entries, Unjumble letters, Word Ordering, Brain teaser, Error correction, Spelling Bee, Calculation, The longest word, Odd one out, Sudoku Puzzle, Number crunch, Guess the Google, Sports, Humans and Quotes, Movies.

„Scopul acestei competiții interșcolare este de a atrage atenția asupra limbii engleze în primul rând, dar și asupra aptitudinilor de gândire practică și rapidă ale elevilor”, a declarat Fehmi Cakar, profesor de limba engleză la Liceul Internațional de Informatică și organizator al acestui concurs.

Toți elevii care au participat la acest concurs au primit câte o diplomă de participare, iar pentru câștigători, organizatorii au pregătit următoarele premii: elevii clasați pe locul I vor primi câte un cititor de cărți electronice, cei de pe locul II vor primi câte o tastatură wireless cu mouse, iar concurenții clasați pe locul III vor primi câte o geantă pentru laptop.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.