Câștigătorii crosului tineretului și sportului (galerie foto)

Seria manifestărilor dedicate Zilei tineretului și sportului și omagierii lui M.K. Atatürk a debutat sâmbătă, 19 mai, cu crosul tradițional organizat an de an de Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

Deși vremea nu a fost tocmai prietenoasă, ploaia însoțindu-i pe traseu pe sportivi, s-au aliniat la start 64 de alergători, care au avut de parcurs distanța dintre Instituția Prefectului – județul Constanța și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

Iată și câștigătorii acestei ediții:

La fete, locul I a fost adjudecat de Georgiana Ursache, locul II i-a revenit tinerei Nazlı Șaban, iar locul III a fost ocupat de Sibel Amet. La băieți, pe locul I s-a clasat Vural Ozcan, locul II i-a revenit lui Vasile Cosmin Tarbă, iar pe locul III s-a clasat Florin Filimon.

Organizatorii au oferit și două premii speciale, respectiv pentru cel mai tânăr alergător, premiu adjudecat de Robert Til, și cel mai vârstnic alergător, care i-a revenit lui Nimet Apaz.

La data de 19 mai 1919 Atatürk a cucerit orașul Samsun, marcând astfel începutul luptei de eliberare națională, dedicând victoria tinerilor. Însuși primul președinte al Republicii Turcia, Mustafa Kemal Atatürk, a dedicat, mai târziu, această zi tinerilor, declarând-o Sărbătoarea Tineretului și Sportului în Turcia.

Începând din 1981, 19 mai este și Ziua cinstirii făuritorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Atatürk.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.