Concursul de Artă Culinară din cadrul Festivalului Tineretului, Sportului, Culturii Turce şi Tătare şi-a desemnat câştigătorii

Uniunea Democrată Turcă din România a găzduit vineri, 24 mai, Concursul de Artă Culinară desfăşurat în cadrul manifestărilor Festivalului Tineretului Sportului, Culturii Turce şi Tătare. La startul competiţiei s-au aliniat reprezentanţi ai comunităţilor turce, tătare şi a ruşilor lipoveni care au pregătit câte un fel de mâncare tradiţional.

Printre preparatele degustate de membrii juriului s-au numărat:  ciorba cu colţunaşi, plăcinta cu brânză, minunile (tulumba tatlisi), clătitele tradiţionale lipoveneşti, dar şi tortul de ciocolată. Juriul a fost format din: Şebnem Manav, viceconsul al Republicii Turcia la Constanţa, Yasemin Uysal – Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea”, Derya Amet – Radio T, Musledin Erkan – UDTR, Dincer Geafer – UDTTMR, Tekin Buracai  – TIAD şi Göksel Manav. În urma deliberării, juriul a hotărât că cel mai bun fel de mâncare degustat a fost ciorba cu colţunaşi preparată de NeviserAgi-Acai, concurentă care a reprezentat UDTTMR. Pe locul al doilea s-a clasat tortul cu ciocolată şi banane pregătit de Andreea Frătea, reprezentând UDTR , în timp ce locul trei i-a revenit lui Bilghin Septar – UDTTMR, pentru desertul „tulumba tatlisi”. Premiile au fost înmânate câştigătorilor de către preşedintele UDTR, Osman Fedbi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.