Volumele despre turci și tătari publicate de ISPMN, lansate la Constanța în prezența secretarului de stat Lacziko Enikő – Katalin

Departamentul pentru Relații Interetnice în colaborare cu Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează miercuri, 12 septembrie 2018, lansarea volumelor „Istorie și identitate la turcii din Dobrogea”, autori Adriana Cupcea și Kozák Gyula, și „Un destin la Marea Neagră. Tătarii din România”, autori Metin Omer și Adriana Cupcea. Evenimentul va avea loc începând cu ora 13,00, în sala de conferințe a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

Cele două volume au fost realizate de Institutul pentru Studierea Problemelor Minorităților Naționale și oferă o analiză structurată a celor două comunități: turcă și tătară din Dobrogea.

Potrivit programului transmis de organizatori, în deschiderea evenimentului vor lua cuvântul directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, dr. Sorin Marcel Colesniuc, care va și modera evenimentul, și secretarul de stat din cadrul DRI, Lacziko Enikő – Katalin.

Despre cele două volume vor vorbi atât doi dintre autori, Adriana Cupcea și Metin Omer, cât și lect. univ. dr. Silvana Rachieru (Centrul de Studii Turce, Universitatea din București), prof. univ. dr. Florin Anghel (Facultatea de Istorie, Universitatea Ovidius, Constanța).

Lansarea va fi urmată de o masă rotundă moderată de secretarul de stat din cadrul DRI, Lacziko Enikő – Katalin și conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.