Geamia Hunchiar rămâne în pericol

Muftiatul Cultului Musulman din România anunță printr-un comunicat de presă că dosarul Geamiei Hunchiar a luat ”o nouă turnură cu implicarea autorităților”.

Se pare că este vorba despre emiterea unor alte documente în baza cărora s-ar fi reluat lucrările la construcția care umbrește de ani buni lăcașul musulman.

Pe această temă, mâine, la ora 11,45, la Geamia Hunchiar, va avea loc o conferință de presă organizată de Muftiatul Cultului Musulman din România împreună cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Uniunea Democrată Turcă din România. Alături de muftiul Muurat Iusuf, la conferință vor participa și deputații comunităților turcă și tătară, respectiv Iusein Ibram și Aledin Amet.

Reamintim că în anul 2008, Primăria Constanţa a emis autorizaţiile de construire nr. 1886 şi 2027 prin care s-a încuviinţat ridicarea clădirii din imediata apropiere a Geamiei Hunchiar, autorizații care au fost anulate definitiv și irevocabil de instanță în urmă cu aproximativ trei luni.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.