Festivalul Sarayliei organizat, în premieră, de UDTR la Techirghiol

Iubitorii binecunoscutului desert turcesc saraylia s-au reunit sâmbătă, 12 octombrie, la Techirghiol, pentru a degusta din deliciosul preparat de patiserie pregătit ad- hoc în cadrul unui festival, organizat în premieră, de filiala din localitate a Uniunii Democrate Turce din România în parteneriat cu Primăria Techirghiol.

S-au înscris în concurs opt participante care au preparat câte o tavă de saraylii cu foi fine, ornate cu nucă, alune sau fistic. Foile au fost pregătite cu îndemânare de concurente, asistate de numeroase localnice dornice să afle din secretele bucătăriei tradiționale turcești. Juriul format din: Filiz Ismail, președinta comisiei de femei a UDTR, Șahinur Turan și Emine Süsli a stabilit că cele mai gustoase saraylii au fost pregătite de Nazmie Ismail, Hasibe Ismail și Ulvie Ismail.

La finalul concursului, toate participantele au primit premii din partea UDTR, iar participanții la festival câte o porție de saraylii. Premiile au fost înmânate de președintele UDTR, Fedbi Osman, și de consulul general al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan. Festivalul Sarayliei s-a desfășurat în prezența deputatului Iusein Ibram, a subprefectului Șenol Ali și a viceprimarului orașului Techirghiol, Florin Zisu.

Momentele dulci ale festivalului au fost presărate cu dansuri tradiționale turcești susținue de ansamblul folcloric „Sureya” al Casei de Cultură „Constantin Tănase” din Techirghiol. Prima ediție a ineditului eveniment s-a desfășurat sub coordonarea inițiatoarei, Seriha Menseit, o veche membră a filialei UDTR din Techirghiol.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.