Câți bani s-au strâns la Târgul de binefacere „Să dăruim împreună” și unde vor ajunge ei (galerie foto)

Organizatorii și participanții la cea de-a XI-a ediție a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună” au strâns anul acesta aproximativ 19.000 lei. Banii vor fi folosiți pentru amenajarea  unui spațiu interactiv pentru copiii cu autism de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”.

Centrul Comercial „Vivo” a găzduit sâmbătă, 28 aprilie, cea de-a XI-a ediție a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună”, eveniment organizat de Instituția Prefectului Județul Constanța în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța și Consulatul General al Federației Ruse la Constanța și cu organizații ale minorităților naționale din Constanța. Pentru al doilea an, parte din proiect a fost și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Au fost amenajate standuri cu produse culinare și obiecte tradiționale care au fost puse în vânzare în vederea strângerii de fonduri pentru Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”. Au participat și anul acesta cu standuri Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța, Uniunea Armenilor din România – filiala Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța alături de Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” și Turkish Airlines Constanța, Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România – filiala Constanța prezenți la stand împreună cu reprezentanții Consulatului Federației Ruse la Constanța. În premieră, anul acesta, a participat atât cu stand, cât și cu ansamblu de dansuri populare românești, Primăria Comunei Cumpăna, iar Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”, beneficiarul fondurilor strânse la această ediție a târgului, a fost, de asemenea, prezent cu un stand cu vânzare de obiecte confecționate de copiii din cadrul centrului.

În deschiderea evenimentului au adresat mesaje de mulțumire și de încurajare pentru organizarea unor asemenea evenimente și pe viitor reprezentanții organizatorilor.

În cadrul programului artistic au evoluat ansamblurile Can Renkler (UDTTMR), Fidanlar (UDTR), „Elpis” (Comunitatea Elenă), „Mugurașii Cumpenei” (Primăria Comunei Cumpăna) și solista Georgiana Chiriță (CRLR – fil. Constanța). Alături de ansamblurile minorităților etnice din Constanța, anul acesta a participat, în premieră, și Ansamblul de dansuri armânești „Iholu”.

În urma vânzării produselor expuse, s-a strâns suma de 18.567 de lei, fiecare dintre participanți contribuind astfel: UDTTMR – 4.300 lei, UDTR – 3.000 lei, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța – 2.756 lei, Comunitatea Elenă „Elpis” – 2.032 lei, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea – 1.136 lei, Comunitatea Armenilor din România – filiala Constanța – 800 lei, Primăria Cumpăna – 691 lei, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – filiala Constanța și Consulatul General al Federației Ruse la Constanța – 600 lei, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” Constanța – 370 lei și Turkish Airlines Constanța – 295 lei. La aceștia se mai adaugă suma de 2.587 lei, încasați în urma vânzării biletelor de tombolă, premiile fiind diferite obiecte tradiționale sau cărți donate de organizațiile minorităților naționale.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.