Programul activităților culturale organizate de CMN în anul 2017

Membrii Comisiei pentru Cultură, Culte și Mass-Media din cadrul Consiliului Minorităților Naționale s-au întrunit miercuri, 15 martie, în ședința lunară în cadrul căreia au supus dezbaterii programul activităților pentru anul 2017.

Ședința, care a avut loc la sediul Uniunii Elene din București, a fost prezidată de președintele comisiei, Serin Turkoglu, care i-a avut alături pe secretarul de stat Aledin Amet și subsecretarul de stat Christiane Gertrud Cosmatu. De asemenea, la ședință a participat și consilierul din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Rodica Precupețu, care a prezentat participanților programul activităților culturale pe anul 2017, întocmit în urma propunerilor înaintate de organizațiile minorităților naționale.

Astfel că, și anul acesta organizațiile minorităților naționale vor participa la evenimente precum Târgul Societății Civile ONGFest (luna mai), la Salonul de muzică și carte de la Sinaia, organizat în fiecare an, în luna august, de AMPLUS în colaborare cu DRI, la Festivalul ProEtnica de la Sighișoara, programat, de asemenea, pentru luna august, atunci când va avea loc în Bulgaria și programul UNESCO „Metamorfoze”. În luna septembrie, la Ploiești se va desfășura Festivalul „Alfabetul conviețuirii”, în luna octombrie, la Iași va avea loc Festivalul „Conviețuiri”, iar în noiembrie, la București, se va desfășura Târgul de carte „Gaudeamus”.

În cadrul ședinței din data de 15 martie au fost lansate invitațiile și la evenimentele organizate în data de 8 aprilie, la București, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor, și la expoziția organizată de Asociația Italienilor din România Ro.As.It., în perioada 27 – 28 aprilie, la Suceava, la Muzeul de Istorie a Bucovinei.

Ședința Comisiei de Cultură, Culte și Mass-Media a CMN a fost urmată de vernisajul expoziției de pictură și grafică „Valul grecesc”, dedicată Zilei Naționale a Greciei, și de lansarea volumului „Sophocles Rasty – Petzalis, farmacist și om de cultură”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.