Muftiul Muurat Iusuf, în vizită oficială la Baku, în cadrul unei delegații a Secretariatului de Stat pentru Culte

O delegație a Secretariatului de Stat pentru Culte, condusă de secretarul de stat Victor Opaschi, se află, în prezent, într-o vizită oficială în Azerbaidjan. În cursul zilei de vineri, 11 mai, oficialii din România au avut o întrevedere cu Președintele Comitetului de Stat pentru Asociațiile Religioase din Republica Azerbaidjan, Mubariz Gurbanli. Din delegația română face parte și Muftiul Muurat Iusuf, șeful Cultului Musulman din România.

Potrivit site-ului oficial al Comitetului de Stat pentru Asociațiile Religioase din Azerbaidjan, Victor Opaschi și omologul său de la Baku, Mubariz Gurbanli, au discutat despre aspecte ale vieții religioase din cele două țări. Opaschi și Gurbanli au pus accent în discuții pe importanța libertății de exprimare în sfera religioasă, pe toleranță și multiculturalism.

„În țara noastră diferite confesiuni funcționează liber și într-o atmosferă de înțelegere reciprocă, iar comunitățile religioase islamice și non-islamice sunt susținute financiar de stat”, a declarat oficialul de la Baku, acesta trecând în revistă, în acest context, evenimentele organizate în 2017, an declarat de președintele Ilham Aliyev „Anul Solidarității Islamice în Israel”.

La rândul său, Victor Opaschi a vorbit despre statutul cultelor în țara noastră, iar muftiul Muurat Iusuf a prezentat în detaliu comunitatea musulmană din România. Delegația română este însoțită pe parcursul vizitei în capitala azeră de Ambasadorul României la Baku, Dan Iancu.

Vizita delegației din România are loc ca urmare a invitației lansate de Președintele Comitetului de Stat pentru Asociațiile Religioase din Republica Azerbaidjan, Mubariz Gurbanli.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.