Kurban Bayram, sărbătorit la Penitenciar

Aproximativ 100 de deținuți musulmani de la Poarta Albă au petrecut prima zi de Kurban Bayram în spiritul tradiției. Și anul acesta, Ansamblul Karasu al filialei Medgidia a Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România și Ansamblul de dansuri populare românești Doina Dobrogei din Medgidia au susținut un program artistic în prima din cele patru zile ale Sărbătorii Sacrificiului pentru persoanele de religie musulmană private de libertate aflate la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă.

Cel care s-a ocupat îndeaproape de organizarea acestei manifestări în incinta clădirii administrative a fost directorul adjunct al penitenciarului, Cătălin Claudiu Bejan. La eveniment au participat președintele UDTTMR Medgidia, Erol Murad, deputatul UDTTMR, Aledin Amet, Muftiul Muurat Iusuf, precum și imamul municipiului Mangalia, Mehmet Emin Efe. Programul a debutat cu o slujbă religioasă după care cei prezenți au avut câte o scurtă intervenție prin intermediul căreia au transmis conaționalilor care se află în regim de privare de libertate la Penitenciarul Poarta Albă mesaje cu prilejul sărbătorii pe care toți musulmanii de pretutindeni au traversat-o în perioada 6 – 9 noiembrie.

“Pe durata a celor patru zile de Kurban Bayram, deţinuţii musulmani au beneficiat de un meniu festiv, aceştia având dreptul şi la un pachet suplimentar din partea familiilor”, a declarat inspector Gabriel Botezan, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă siguranţă Poarta Albă.

Astfel de acțiuni umanitare au loc an de an la Penitenciarul de Maximă Siguranță Poarta Albă, cu prilejul sărbătorilor de Kurban Bayram și Ramazan Bayram.

”Este o modalitate să ne apropiem mai mult, măcar în aceste momente, de frați de-ai noștri care au nevoie de noi. Ne bucurăm că la ceas de sărbătoare îi putem face fericiți pe cât mai mulți conaționali aflați în situații deloc fericite”, a declarat președintele UDTTMR Medgidia, Erol Murad.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.