In memoriam Saladin Agiacai

Agiacai Saladin, președinte UDTTMR 2004 – 2008

Sâmbătă, 25 februarie, fostul președinte al Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Saladin Agiacai, ar fi împlinit 66 de ani. În amintirea celui care a coordonat activitatea organizației care îi reprezintă pe tătarii din România, la sediul UDTTMR din str. B.P. Hașdeu nr. 53 va avea loc duminică, 26 februarie, începând cu orele 12,30, o acțiune comemorativă. Membri ai familiei, reprezentanți ai UDTTMR, foști colegi și prieteni sau simpli cunoscuți și membri ai comunității tătare vor avea, astfel, ocazia să-i aducă un pios omagiu și să-și amintească de cel care a fost Agiacai Saladin.

Decedat la data de 3 decembrie 2010, Saladin Agiacai a rămas în amintirea tătarilor în primul rând ca unul dintre promotorii acțiunilor de întrajutorare în beneficiul fraților crimeeni, o punte de legătură cu tătarii din întreaga lume, cunoscut fiind faptul că a încurajat și susținut până în ultima clipă a vieții strângerea relațiilor cu confrații de pretutindeni.

Citeste si...

2 Raspunsuri

  1. sivi says:

    Agiacai Saladin a decedat pe 4 Decembrie 2010, nu pe ,,3 decembrie 2010”.

  2. Adina Bocai says:

    Dati-mi voie sa va contrazic. Nefericitul eveniment a avut loc in dupa-amiaza zilei de vineri, 3 decembrie 2010, iar sambata, 4 decembrie, a avut loc inmormantarea. Personal am scris, la vremea respectiva, intr-un cotidian local, despre decesul dlui Agiacai, iar articolul se gaseste inca in arhiva ziarului si poate confirma cele mentionate mai sus. La fel si alte aparitii din presa, dar mai cu seama membrii familiei si apropiatii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.