Duminică ajunge la Constanța prima cursă Ro-Ro care va face legătura cu Turcia

Cursa va pleca sâmbătă din portul Pendik

În dimineața zilei de duminică, 20 noiembrie, va ajunge în Portul Constanța prima cursă Ro-Ro care va face legătura pe mare de acum înainte între România și Turcia. Punctul de plecare este portul Pendik, cursa urmând să plece din portul turcesc sâmbătă, 19 noiembrie.

Potrivit unul comunicat de presă transmis de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, ”cursele Ro-Ro între porturile Constanța și Pendik, se realizează în baza protocolulului de colaborare semnat cu ocazia vizitei în România, în perioada 16-18 februarie 2011, a Ministrului Transporturilor al Republicii Turcia E.S. Dl. Binali Yıldırım.

În primă fază, pe direcția Pendik – Constanța sunt programate trei curse pe săptămână, în zilele de marți, joi și sâmbătă, în timp ce pe direcția Constanța – Pendik sunt funcţionabile  trei curse, în zilele de miercuri, vineri și duminică”.

În legătură cu importanța acestor curse pentru consolidarea relațiilor dintre cele două state, în comunicat se mai arată: ”Cursele Ro-Ro Constanța – Pendik vor contribui la sporirea puterii de concurență a exportatorilor care trimit marfă din Turcia în România și de aici în estul și nordul Europei. Totodată, deschiderea traficului pe mare între cele două porturi va contribui la dezvoltarea economiilor Turciei și României şi va sprijini transportatorii internaționali care folosesc această rută. 

Oamenii de afaceri care doresc să transporte marfă utilizând cursele Ro-Ro Constanța-Pendik pot obține datele necesare accesând pagina de Facebook sau pagina de internet a Consulatului General al Republicii Turcia la Constanța, “kostence.bk.mfa.gov.tr”. ”

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.