Mesajul președintelui UDTR, Fedbi Osman, cu prilejul Zilei limbii turce

Presedinte UDTR, Fedbi Osman

Cu prilejul Zilei Limbii Turce, Uniunea Democrată Turcă din România va organiza la sfârșitul acestei săptămâni o serie de manifestări cultural – artistice. Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al UDTR, manifestările culturale vor debuta vineri, 9 iunie, la ora 11.00, în Sala „Remus Opreanu” din incinta Instituţiei Prefectului – Judeţul Constanţa, cu Concursul Naţional „Frumoasa mea limbă maternă”, organizat de Ministerul Educației Naționale în parteneriat cu UDTR.

Evenimentele culturale vor continua sâmbătă, 10 iunie, ora 11.00 cu o paradă a costumelor tradiţionale turceşti pe traseul Instituţia Prefectului – Bd. Ferdinand – Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa – Casa de Cultură.

De la ora 16.00, în Sala Mică a Casei de Cultură din Constanţa va începe un spectacol de dansuri şi cântece tradiţionale turceşti. În deschiderea spectacolului Preşedintele UDTR, Fedbi Osman, va înmâna plachete omagiale unor personalităţi din spaţiul public, care prin activitatea lor au contribuit la promovarea limbii, culturii turce şi a imaginii etnicilor turci din România.

Cu prilejul Zilei limbii turce, sărbătorită în premieră, în mod oficial, în România, președintele UDTR, Fedbi Osman, a transmis următorul mesaj: „Fie ca această zi pe care o sărbătorim cu mândrie să vă aducă tuturor bucurie în suflete, unitate şi satisfacţia că suntem o comunitate care şi-a păstrat identitatea etnică şi religioasă de-a lungul timpului, o etnie loială şi respectată de statul român. La mulţi ani!”.

Citeste si...

Un raspuns

  1. Un om si o prezenta deosebita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.