Mesajul Prefectului Claudiu Iorga Palaz cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Turcia

Manifestările prilejuite de Ziua Națională a Turciei au debutat cu intonarea imnurilor României și Turciei

Sâmbătă, 29 octombrie, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Turcia, prefectul județului Constanța, Claudiu Iorga Palaz, a participat la acțiunile organizate de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța cu acest prilej. În deschiderea conferinței cu tema “Relaţiile româno-turce în perioada lui Kemal Atatürk” susţinută de Prof. dr. Enis Tulça, prefectul Claudiu Iorga Palaz a adresat următorul mesaj:

“Ziua Națională a Turciei îmi oferă plăcutul prilej de a-mi exprima întreaga apreciere pentru acest popor atât de ospitalier, de prietenos, de ambițios și de muncitor, pe care îl cunosc atât din relațiile oficiale, diplomatice, cât și din cele personale.

Ca prefect, am avut ocazia dezvoltării unei frumoase colaborări atât cu Consulatul General al Turciei la Constanța, prin E.S. Haluk Ağca, fostul consul general, cât și prin E.S. Füsun Aramaz, actualul consul general, care a adus un suflu nou, proaspăt, în activitatea comunității turce din județul Constanța. De asemenea, am avut deosebita onoare să primesc, în acest an, vizita Excelenţei Sale, ambasadorul Republicii Turcia în România, Omur Şolendil, aflat pentru prima oară în vizită oficială la Constanţa, a domnului Ahmet Davutoğlu, ministrul de externe al Turciei, precum şi a subprefectului Istanbulului, domnul Mustafa Altîntaş. De asemenea, am fost prezent la Festivalul Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco-Tătar, un eveniment cultural de excepție, în cadrul căruia i-am cunoscut pe delegații formațiilor participante. Sunt, cred, suficiente ocazii prin care am reușit să interacționez mai bine cu poporul turc, prin intermediul acestor adevărați ambasadori ai săi, care se adaugă prietenilor pe care mi i-am făcut în concediile mele constante în Antalya sau Kemer.

Nu mai puțin importanți sunt prietenii mei de naționalitate turcă din Constanța, pe care nu vreau să-i enumăr, de teamă să nu omit pe cineva, precum și toți membrii comunității pe care i-am cunoscut la diversele acțiuni organizate de Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și de Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea”, sub patronajul Consulatului General al Turciei la Constanța. Tuturor le doresc un călduros LA MULȚI ANI de Ziua Turciei, multă sănătate și spor în viața profesională și personală!

Departe de a intenționa să umbresc această sărbătoare, nu pot să nu-mi reînnoiesc mesajul de compasiune și solidaritate față de cei afectați și greu încercați de cutremurul ce a lovit provincia Van din sud-estul Turciei, precum și credința că supraviețuitorii și familiile celor dispăruți  vor reuși să depășească grabnic aceste dureroase momente.”

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.