A fost numit un nou Consul General al Republicii Turcia la Constanța

Noul Consul General al Republicii Turcia la Constanța (stânga) alături de Directorul Centrului „Yunus Emre” Sursa foto: Facebook – Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța

Noul Consul General al Republicii Turcia la Constanța este Emre Yurdakul. Diplomatul turc a sosit la post la sfârșitul săptămânii trecute, iar marți, 4 august, a avut o primă întrevedere la sediul consulatului, oaspete fiindu-i directorul Centrului Cultural Turc „Yunus Emre” Constanța, Tuna Balkan.

Emre Yurdakul a absolvit Facultatea de Administrație publică și științe politice de la Universitatea Tehnică din Ankara în anul 2002, iar din anul 2003 lucrează în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. În perioada 2006 – 2008 și-a desfășurat activitatea în cadrul Ambasadei Republicii Turcia la Washington DC. Din 2018 până în prezent a fost adjunct al șefului de cabinet al Ministrului de Externe de la Ankara.

Emre Yurdakul are 41 de ani, este căsătorit și are un copil.

Amintim faptul că fostul Consul General al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, și-a încetat mandatul la jumătatea lunii decembrie 2019, la scurt timp după incidentul diplomatic produs la „Săptămâna nașterii Profetului”, atunci când consulul Turciei a dat-o jos de pe scenă pe Abigail Rupp, adjunctul șefului misiunii diplomatice a SUA la București.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.