Cele mai gustoase preparate din bucătăria turcească au fost expuse și degustate la a șasea ediție a Festivalului de Artă Culinară Turcească, organizat, anul acesta, de Uniunea Democrată Turcă din România, la Măcin.
Misiunea juriului a fost una foarte dificilă, având în vedere numărul mare de participante și cel și mai mare de preparate.
Iată cum arată clasamentul, la final de competiție:
Premiul întâi la secţiunea produse de patiserie a fost adjudecat de plăcinta cu legume a Filialei UDTR Cumpăna, pe locul al doilea s-a clasat plăcinta cu spanac a Filialei UDTR Tulcea, iar pe locul trei, plăcintă cu spanac şi brânză preparată de filiala uniunii din Medgidia.
Premiul întâi, la secţiunea mâncăruri tradiţionale a fost obţinut de Filiala UDTR din Cernavodă pentru praz umplut cu carne tocată. Pe locul doi s-a clasat filiala uniunii din Cobadin cu „imam bayildi”- ”vinete umplute”, iar pe locul trei, filiala din Constanţa cu „bame cu carne”.
Premiul întâi la secţiunea dulciuri l-a obţinut filiala UDTR Măcin, cu „padisah sarmasi”-, rulouri însiropate, pe locul al doilea s-a clasat filiala UDTR din Techirghiol cu dulceaţă şi aşure, iar locul al treilea l-a obţinut filiala Fântâna Mare cu „Fesul Imamului”.
În ediția print a publicației ”Interetnica” de săptămâna viitoare veți putea găsi și câteva rețete de mâncăruri tradiționale turcești, printre ele numărându-se și cele premiate la festivalul – concurs de la Măcin.