Uniunea Democrată Turcă din România a găzduit vineri, 24 mai, Concursul de Artă Culinară desfăşurat în cadrul manifestărilor Festivalului Tineretului Sportului, Culturii Turce şi Tătare. La startul competiţiei s-au aliniat reprezentanţi ai comunităţilor turce, tătare şi a ruşilor lipoveni care au pregătit câte un fel de mâncare tradiţional.
Printre preparatele degustate de membrii juriului s-au numărat: ciorba cu colţunaşi, plăcinta cu brânză, minunile (tulumba tatlisi), clătitele tradiţionale lipoveneşti, dar şi tortul de ciocolată. Juriul a fost format din: Şebnem Manav, viceconsul al Republicii Turcia la Constanţa, Yasemin Uysal – Asociaţia Oamenilor de Afaceri Turci „Dobrogea”, Derya Amet – Radio T, Musledin Erkan – UDTR, Dincer Geafer – UDTTMR, Tekin Buracai – TIAD şi Göksel Manav. În urma deliberării, juriul a hotărât că cel mai bun fel de mâncare degustat a fost ciorba cu colţunaşi preparată de NeviserAgi-Acai, concurentă care a reprezentat UDTTMR. Pe locul al doilea s-a clasat tortul cu ciocolată şi banane pregătit de Andreea Frătea, reprezentând UDTR , în timp ce locul trei i-a revenit lui Bilghin Septar – UDTTMR, pentru desertul „tulumba tatlisi”. Premiile au fost înmânate câştigătorilor de către preşedintele UDTR, Osman Fedbi.