Ziua Copilului, marcată de UDTR, la sediul central și în filiale din județele Constanța și Tulcea

udtr cobadinLa sfârșitul săptămânii trecute, Uniunea Democrată Turcă din România a marcat Ziua Internațională a Copilului atât la Constanţa cât şi la filialele UDTR din Medgidia, Cumpăna, Cobadin, Techirghiol, Amzacea,Tuzla,  Fântâna Mare şi Tulcea. Astfel, aproximativ 400 de copii ai comunităţii turce au petrecut împreună alături de profesorii lor de limba turcă şi de animatori clipe de neuitat, atrenându-se în activităţi şi jocuri specifice vârstei.

Dacă la Constanţa copiii turci s-au reunit într-un centru comercial unde au primit din partea UDTR meniuri cu surprize, la filialele din judeţ aceştia s-au întâlnit la sediu unde au fost antrenaţi în activităţi recreativ-educative. La Tulcea, copiii au fost primiţi la sediul UDTR de deputatul Iusein Ibram care i-a sfătuit să confere educaţiei un loc primordial în viaţă deoarece, cunoaşterea constiuie cel mai mare atu atunci când intri în competiţie cu alţii, atât în ţară cât şi în străinătate.

cobadin 2Preşedintele UDTR, Fedbi Osman a declarat: „Dacă în anii trecuţi copiii comunităţii turce din judeţele Constanţa şi Tulcea sărbătoreau ziua de 1Iunie împreună, urmărind programele oferite de Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, în acest an am hotărât ca cei mai mici membri ai comunităţii să îşi sărbătorească ziua în localităţile lor, antrenându-se în concursuri distractive. UDTR marchează Ziua Copilului de  două ori pe an, la 1 Iunie şi 23 aprilie. Copiii noştri au mai sărbătorit şi au primit în dar rechizite şi dulciuri în data de 23 aprilie, cu prilejul Zilei Copilului în Republica Turcia şi a Suveranităţii Naţionale. Atunci UDTR i-a premiat pe elevii cu rezultate foarte bune la Limba şi Literatura Turcă”.

Acţiunea de Ziua Internaţională a Copilului din acest an a fost organizată de comisia de învăţământ a UDTR şi a fost coordonată de prof. Subihan Iomer şi prof. Aisel Arif.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.