Un tătar a făcut Constanța ”Oraș – martir”

Aledin Amet, deputat UDTTMR

Marți, 8 noiembrie, a trecut de plenul Camerei Deputaților cu 217 voturi pentru, 20 de abțineri și 14 voturi împotrivă proiectul de lege privind declararea municipiului Constanța ”Oraș martir” al Revoluției din 1989. Proiectul a fost inițiat de deputatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Aledin Amet, alături de colegii săi Giurgiu Mircia (PDL) și Frâncu Emilian Valentin (PNL).

”Această inițiativă legislativă își propune să îndrepte un neajuns, în sensul în care este nevoie ca și municipiul Constanța să devină ”Oraș martir””, se arată în expunerea de motive.

După adoptarea legii, deputatul Aledin Amet a declarat: ”Sunt bucuros că am reușit să trec alături de colegii mei acest proiect și să dăm Constanței ceea ce merită, titlul de ”Oraș – martir”. Deși sunt deputat din partea minorității tătare, consider că reprezint în aceeași măsură în Parlamentul României și interesele tuturor constănțenilor, comunitatea din care eu provin, una foarte numeroasă, de altfel, fiind parte integrală a județului. Aveam această datorie de constănțean să inițiez și să promovez această lege pentru finalizarea căreia le mulțumesc și colegilor mei care m-au sprijinit în acest sens”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.