Un moț din inima Apusenilor, lansat de Comunitatea Elenă ”Elpis”

L-am întâlnit pe preotul Ioan Aurel Bolba la Comunitatea Elenă din Constanța, discutând cu președintele Eftimie Antoniadis despre lansarea cărții ”Vacanță în Insula Corfu” . Un moț sadea față în față cu un grec dobrogean pentru care tradițiile, limba,  comunitatea în general, toate își au rostul lor bine definit în contextul păstrării identității.

Lansarea cărții preotului Ioan Aurel Bolba este organizată de Comunitatea Elenă ”Elpis” din Constanța. Poate că mulți se întreabă de ce… În primul rând datorită subiectului cărții și mai apoi ca o dovadă a deschiderii manifestată dintotdeauna de etnicii de aici către multiculturalitate. De altfel, când am ajuns la acest capitol al discuției noastre, liderul comunității elene, Eftimie Antoniadis, ne-a spus: ”Cel mai bun prieten al meu a fost întotdeauna un armean”

Revenind la cartea care va fi lansată duminică, 13 noiembrie, la orele 15,00, la Cercul Militar din Mangalia, trebuie să menționăm că lucrarea este scrisă în stil jurnalistic şi este un amestec de istorie şi de informaţie de actualitate despre una dintre cele mai frumoase insule grecești, Corfu. Cartea face parte din categoria celor care trebuie citite, ea neputând fi povestită. Trebuie să citești cu ochii minții și să vezi dincolo de cuvinte imagini… Imagini fictive, dublate de imagini reale, de instantanee de călătorie surprinse de autor…

Autor al volumelor „Jurnal francez de vacanţă” , „Sejur în Insula de Smarald” şi „Sejur de toamnă la Kușadasi”, preotul Ioan Aurel Bolba şi-a ales de această dată ca destinaţie de călătorie Insula Corfu. Este o bucurie pentru el să străbată lumea şi să o descrie asemeni unei poveşti de dragoste, cu tot ce înseamnă istorie, spectacol al naturii, vise şi evenimente. Aşa cum mărturiseşte şi Emilia Dabu, membră a Uniunii Scriitorilordin România, Filiala Dobrogea, în prefaţă: „cartea incită şi cucereşte în egală măsură este jurnalul de vacanţă complet al sciitorului Ioan Aurel Bolba. Un echilibru perfect, între istoria de ieri şi prezentul de azi memorabil”.

Autorul cărţii ne-a mărturisit ca nu l-a impresionat numai frumuseţea insulei Corfu, ci în special căldura sufletească a insularilor ceea ce l-a apropiat şi de  membrii comunităţii elene „Elpis” din Constanţa în mijlocul căreia se simte ca acasă.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.