Tinerii ruși-lipoveni reinventează basmul rusesc la Constanța (galerie foto)

IMG_097320 de tineri ruși-lipoveni, artiști plastici sau în devenire, se află la Constanța în perioada 7 – 13 septembrie cu scopul de a recrea, cu ajutorul celor mai noi tehnici de pictură, colaj, grafică și desen, universul basmelor tradiționale rusești.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România, acțiunea se înscrie în Programul Cultural Naţional pentru susţinerea financiară a taberelor de creaţie plastică naţionale şi internaţionale al Ministerului Culturii pe anul 2015. Proiectul actual este implementat de către Comunitatea Rușilor Lipoveni din România în parteneriat cu Centrul Rus de Știință și Cultură la București și S.C. Alcovin S.R.L.

Preaînțeleapta Vasilisa, Ivanușka, lupul cel sur, Baba-Iaga și alte personaje vor prinde viață într-o nouă prezentare, constituindu-se într-o invitație inedită adresată publicului larg de a explora dimensiunile fantastice ale eposului rusesc. Atelierul de creație „Basmul rusesc în ilustrații contemporane” se desfășoară la sediul Comunității Rușilor Lipoveni din România – filiala Constanța (Str. Banu Mihalcea 21A, Constanța) accesul fiind permis publicului între orele 15.00 și 17.00.

Lucrările rezultate în urma proiectului vor putea fi admirate, începând cu luna octombrie, în cadrul expoziției itinerante ce va poposi, pe rând, în orașele București, Constanța, Brăila, Galați și Tulcea.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.