Tătarii din Dobrogea, una dintre temele cursului „Istoria și civilizația tătarilor” de anul acesta

afis-cursPentru al treilea an consecutiv, Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România organizează cursul „Istoria și civilizația tătarilor”. Cursul este organizat în baza unui protocol de colaborare între uniune și Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul universității constănțene și este susținut de Metin Omer, absolvent al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității „Ovidius” și în prezent doctorand în Istorie, Institutul de Științe Sociale, la Universitatea Hacettepe din Ankara. Cursul este gratuit și este destinat atât studenților și masteranzilor Universității „Ovidius”, indiferent de specializare, dar și tuturor celor care, indiferent de vârstă și pregătire, doresc să afle principalele repere ale evoluției istorice a tătarilor.

La finalul anului universitar 2015 – 2016, decanul Emanuel Plopeanu a anunțat că începând din acest an universitar cursul „Istoria și civilizația tătarilor” va fi încadrat în categoria cursurilor facultative la Facultatea de Istorie și Științe Politice.

Așa cum s-a întâmplat an de an, și de data aceasta cursul va conține elemente de noutate. Potrivit profesorului Metin Omer, în anul universitar 2016 – 2017 se va pune accent pe istoria tătarilor din Dobrogea, nelipsind însă nici elementele ce țin de zona Crimeei.

Înscrierile se pot face până la data de 7 octombrie 2016 printr-o cerere depusă la secretariatul Facultății de Istorie și Științe Politice, la secretariatul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco – Musulmani din România sau trimisă pe adresa de e-mail udttmr@yahoo.com.

Programul cursului va fi stabilit de profesor și cursanți.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.