Spectacole inedite susținute de indienii americani de la „Yellow Bird” în trei mari orașe din România

Sursa foto: www.yellowbirdproductions.com/

Sursa foto: www.yellowbirdproductions.com

O serie de spectacole inedite vor avea loc în România. Protagoniști vor fi indienii americani de la „Yellow Bird Apache Dancers” care, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada SUA la București, vor evolua în Sibiu, București și Târgu Jiu, în cadrul unui turneu organizat de Biroul de Diplomație Publică din cadrul Ambasadei SUA prin programul Arts Envoy, sub egida Departamentului de Stat – Biroul pentru Educaţie şi Cultură.

„Yellow Bird Apache Dancers sunt cunoscuți pe plan internațional de peste 25 de ani, liderul grupului fiind Ken Duncan, membru al Tribului Apaș San Carlos, și sunt specializați în prezentări care celebrează spiritul unic al civilizației amerindiene. Printre membrii clanului Duncan care vor susține spectacole în România se află și Talon Duncan, care este campion mondial la dansul cu cercurile (hoop dance), categoria adolescenți”, se precizează în comunicatul de presă.

Grupul de indieni americani „Yellow Bird Apache Dancers” vor evolua joi, 18 iunie, începând cu ora 16,00, și vineri, 19 iunie, începând cu ora 12,00, la Sibiu, Complexul Național Muzeal ASTRA – Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA – scena de pe lac, reprezentația urmând a se relua vineri, 19 iunie, și în Piața Mică din Sibiu, începând cu ora 15,30.

Sâmbătă, 20 iunie, și duminică, 21 iunie, indienii americani de la „Yellow Bird Apache Dancers” se vor afla la București unde vor susține spectacole la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, cel de sâmbătă urmând a avea loc la ora 17,00, iar cel de duminică va începe la ora 15,00.

La Târgu-Jiu artiștii vor evolua luni, 22 iunie, la Târgu-Jiu Shopping City, începând cu ora 18,00, și marți, 23 iunie, începând cu ora 18,00, în centrul orașului, la Amfiteatru.

După cum se mai precizează în comunicatul de presă transmis de Ambasada SUA la București, Yellow Bird încântă de fiecare dată cu Hoop Dancing, care este un dans rapid, plin de energie, care ilustrează elemente ale vieții prin modelele pe care dansatorii le creează cu cercurile folosite, cu povestiri tradiționale, protagoniștii spectacolelor purtându-și, de fiecare dată, publicul prin povești fascinante despre personaje legendare și animale totemice prin intermediul cărora scene din trecutul triburilor indiene prind viață din nou, dar și cu arta dialogului, copiii și tinerii având posibilitatea să învețe despre importanța mediului, viața în sălbăticie, diversitatea culturilor prin cântec și dans.

În ultimii ani, „Yellow Bird Apache Dancers” s-au aflat pe scene din Italia, Spania, Tadjikistan, Venezuela și Uzbekistan, în cadrul unor turnee de succes (2013 – 2014), au participat la Washington, la Festival of the River (2013 – 2014), în Italia, la Spirit of the Planet Festival (2013 – 2014), la New Orleans Jazz Festival (2013), în turnee în Bolivia, Paraguay și Brazilia (2012), la MTV video cu Nelly Furtado pentru single-ul ei, „Big Hoops” (2012), la American Billboard Music Award Show (2012), la Emisiunea „Tonight Show” la NBC, cu Jay Leno (2012), la Olimpiada de vară de la Londra (2012), la Națiunile Unite în Geneva, Elveția (2011).

Partenerii evenimentelor care vor avea loc în România sunt: Complexul Național Muzeal ASTRA/Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra Sibiu; Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu; Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” București; Muzeul Județean Gorj „Alexandru Ștefulescu”.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.