Sevil Shhaideh, felicitată de președintele Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni

Refat Ciubarov, președintele Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni, a transmis, de curând, o scrisoare de felicitare vicepremierului României, Sevil Shhaideh. Potrivit QHA, Ciubarov își manifestă, atât în nume personal, cât și în numele tătarilor din Crimeea, bucuria pentru numirea în înalta funcție a unei țări europene a membrei comunității turco – tătare din România.

Liderul Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni este de părere că această desemnare este o recunoaștere oficială a calităților profesionale ale lui Sevil Shhaideh, calități pe care co-etnica din România le pune în slujba statului român și poporului român. În același timp, Ciubarov își manifestă convingerea că în noua sa calitate de vicepremier al României, Sevil Shhaideh va contribui la consolidarea relațiilor dintre Ucraina și România, aprofundând actualele mecanisme în acest sens și identificând, totodată, alte noi pârghii de colaborare între cele două țări.

În continuarea, Președintele Refat Ciubarov face referire la situația din Crimeea, încheind scrisoarea cu urările sale de bine și urându-i succes înaltului demnitar și poporului român prieten.

Nu în ultimul rând, Ciubarov și-a manifestat speranța că va avea ocazia să dezbată toate subiectele importante și în cadrul unei întrevederi directe cu vicepremierul României, Sevil Shhaideh.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.