Sărbătorile continuă pentru armeni și credincioșii de rit vechi

Părintele Avedis Mandalian, oficiind slujba din Ajunul Crăciunului, la Biserica Armeană din Constanța

Săptămâna care tocmai s-a încheiat a adus bucuria Nașterii Domnului și în casele armenilor și credincioșilor ortodocși de rit vechi. Pe 6 ianuarie, odată cu Boboteaza, armenii au celebrat și ei Crăciunul, pentru ca o zi mai târziu, pe 7 ianuarie, credincioșii ortodocși de rit vechi, printre care rușii lipoveni, să marcheze și ei această mare sărbătoare a Creștinismului.

Așa cum obișnuiesc an de an, de un sfert de veac de când părintele Avedis Mandalian le veghează liniștea sufletească prin rugile sale, membrii comunității armene din Constanța s-au reunit și de această dată, în Ajunul Crăciunului, la biserică, pentru a lua parte la slujbă, dar și pentru a-l întâmpina, cu mic cu mare, pe Moș Crăciun.

Spiritul Crăciunului a poposit și în casele și sufletele rușilor lipoveni care, de asemenea, au deschis această mare sărbătoare a creștinilor cu slujba oficiată în toate bisericile de rit vechi.

Pentru credincioșii de rit vechi seria sărbătorilor de iarnă nu s-a încheiat, pe 13/14 ianuarie ei sărbătorind, tot potrivit Calendarului Iulian, Anul Nou, iar pe 19 ianuarie Boboteaza.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.