Sărbătoare pentru membrele UDTR ajunse la o vârstă de aur

Au fost acordate 20 de premii

Cea de-a treia ediție a acțiunii „Ani de aur” s-a desfășurat sâmbătă, 26 noiembrie, la Restaurant „Colonadelor”. Organizatorul, Comisia de Femei a Uniunii Democrate Turce din România, a dedicat și de data aceasta o seară specială, cu multe momente tradiționale doamnelor cu vârsta de peste 70 de ani din cadrul comunității turce.

Au fost premiate 20 de membre ale comunității, trei dintre ele adjudecându-și diplome pentru măiestria culinară de care au dat dovadă la concursul de preparate tradiționale.

După decernarea premiilor, seara a continuat cu momente artistice, protagoniste fiind și de această dată atât doamnele mai în vârstă, dar și cele mai tinere membre ale comunității, venite să-și felicite mamele, bunicile, mătușile.

„A fost o seară specială pentru că ne-am regăsit din nou generații diferite, la aceeași masă, în fața acelorași tradiții, cu gândul la aceeași minunată cultură a spațiului turcic pe care o reprezentăm de sute de ani în Dobrogea. A fost o încântare să fredonăm împreună cântece vechi transmise de la străbunicile noastre, să ascultăm versuri și pilde rostite de doamnele noastre cu vârste de aur pe care le-am sărbătorit și de această dată”, a declarat Melec Amet, președintele Comisiei de Femei a UDTR.

Au răspuns invitației organizatorilor membre ale comunității turce de la filialele UDTR Constanţa, Tulcea, Medgidia, Mangalia, Cobadin, Cernavoda, Cumpăna, Techirghiol, Valu lui Traian şi Fântâna Mare. Alături le-a fost și de această dată Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Füsun Aramaz, care a venit însoțită de mama sa.

Citeste si...

Un raspuns

  1. iasmin says:

    cine a fost din Mangalia?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.