Săptămâna Naşterii Profetului, sub semnul demnităţii umane

22E_kutlu-dogum-haftasi-20-Nisan-2013Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa prin Ataşatul pentru Servicii Religioase şi Colegiul Naţional „Kemal Atatürk”din Medgidia organizează, în perioada 18 – 21 aprilie 2013, mai multe manifestări cultural religioase, prilejuite de celebrarea anuală a evenimentului „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed”.

Aceste manifestări, oraganizate an de an de către muftiate în toate ţările din Balcani unde trăiesc comunităţi musulmane, au diferite teme. Anul acesta, tema este „Profetul Muhhammed şi demnitatea umană”, iar oaspete special din Turcia care va conferenţia pe această temă alături de reprezentanţi ai organizatorilor este Prof. Univ. Dr. Mehmet Mahfuz Söylemez, Şeful Departamentului Istorie Islamică a Facultăţii de Teologie din Istanbul.

Sunt programate întâlniri cu membrii comunităţii musulmane astfel: joi, 18 aprilie, la Medgidia, începând cu ora 17,30, la Casa Armatei din localitate, pe data de 19 aprilie, începând cu ora 14.00, la Tulcea, la Centrul Cultural Multietnic al Ruşilor Lipoveni, str. Victoriei nr.32, pe 20 aprilie, începând cu ora 17,30, la Constanţa, la Colegiul de Arte „Regina Maria”, iar pe 21 aprilie, începând cu ora 14,00, la Bucureşti, la geamia din str. Constantin Mănescu nr. 4.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.