„Să dăruim împreună” pentru copiii premianți din mediul rural (galerie foto)

Mai mulți copii care provin din mediul rural constănțean și care au rezultate bune la învățătură vor primi de 1 Iunie laptopuri și tablete. Acestea vor fi achiziționate din banii strânși în cadrul celei de-a IX-a ediții a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună”.

 

Sursa foto: UDTTMR

Sursa foto: UDTTMR

Duminică, 22 mai 2016, a avut loc cea de-a IX-a ediție a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună”. Și anul acesta, evenimentul a fost organizat de Instituția Prefectului – Județul Constanța în parteneriat cu Consulatele Generale ale Republicii Turcia, Republicii Populare Chineze și Federației Ruse la Constanța, Consulatul Onorific al Libanului și organizațiile minorităților naționale. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul Comercial Maritimo, acolo unde, începând cu ora 11,00, a zilei de duminică, vizitatorii au avut ocazia să deguste bucate tradiționale românești, dar și tătărești, turcești, bulgărești, armenești, grecești, rusești sau chinezești.

În deschiderea manifestării, prefectul județului Constanța, Adrian Nicolaescu, a vorbit, printre altele despre importanța acordării atenției cuvenite și a sprijinului aferent copiilor din mediul rural. Astfel că, daca în anii trecuți banii erau folosiți pentru diverse achiții pentru copii din centre de plasament, anul acesta din banii strânși se vor cumpăra laptopuri și tablete pentru copiii din mediul rural cu rezultate deosebite la învățătură.

A urmat apoi un adevărat răsfăț pentru gurmanzi și o ispită de nerefuzat pentru adepții regimurilor dietetice, o expoziție inedită ale cărei exponate nu au rezistat prea mult pe mese. Alături de bucatele tradiționale, la standuri au mai putut fi găsite și obiecte de artizanat specifice fiecărei comunități. Iar că veni vorba de expozanți, au răspuns și de această dată prezent la manifestare Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România, Uniunea Democrată Turcă din România, Uniunea Armenilor din România (filiala Constanța), Comunitatea Elenă „Elpis” Constanța, Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România (filiala Constanța), Comunitatea Bulgară „Edinstvo” Constanța. Nu au lipsit nici standurile la care și-au prezentat și, totodată, și-au vândut produsele Centrul Cultural Turc „Yunus Emre” Constanța, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea și Turkish Airlines.

Suma strânsă la finalul acestei acțiuni s-a ridicat la 20.915 lei. Darurile achiziționate din acești bani vor fi oferite celor mici cu prilejul zilei de 1 iunie 2016, în cadrul unei ceremonii oficiale care, cel mai probabil, va avea loc la Instituția Prefectului – Județul Constanța.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.