S-a desemnat noua conducere a Comisiei de Cultură a Consiliului Minorităților Naționale

Membrii Comisiei de Cultură, Culte și Mass-Media a Consiliului Minorităților Naționale s-au întrunit miercuri, 8 februarie, în cadrul primei ședințe de lucru pe anul 2017. AU participat reprezentanți ai următoarelor organizații: Uniunea Elenă din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Comunitatea Rușilor – Lipoveni din România, Forumul Democrat al Germanilor din România, Uniunea Ucrainenilor din România, Partida Romilor „Pro-Europa”, Asociația Liga Albanezilor din România, Uniunea Croaților din România, Uniunea Democrată Turcă din România și Asociația Italienilor din România Ro.As.It.  Întâlnirea s-a desfășurat în prezența secretarului de stat din cadrul Departamentului pentru Relații Interetnice, Aledin Amet, a subsecretarului de stat Christiane Gertrud Cosmatu, și a consilierilor Rodica Precupețu și Liliana Bărbulescu.

În cadrul ședinței, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost desemnarea unui nou comitet de conducere al comisiei. Astfel că, în urma votului membrilor comisiei, Serin Turkoglu (UDTR) a fost realeasă în funcția de președinte al comisiei, Ioana Grosaru (Ro.As.It.) – vicepreședinte al comisiei, iar Svetlana Crăciun (CRLR) – secretar.

Cu acest prilej, membrii comisiei au prezentat și programul activităților culturale pentru anul 2017, precum și problemele cu care se confruntă comunitățile etnice.

Citeste si...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.